Το TOP δέκα των κορυφαίων όρων του 2008 για αναζητήσεις στην Ελλάδα μέσω του Google

>> 16/12/08

Το in. gr παραμένει η πιο δημοφιλής ελληνική διεύθυνση στο Ίντερνετ, την οποία οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου επισκέπτονται είτε απευθείας είτε με τη χρήση της παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης της Google.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Google για το 2008, το in. gr είναι πρώτο μεταξύ των δέκα κορυφαίων όρων που χρησιμοποιήθηκαν ολόκληρη τη χρονιά για αναζητήσεις στην Ελλάδα.

Από την ανάλυση των στοιχείων και της συχνότητας των αναζητήσεων μέσω της μηχανής της Google, αποδεικνύεται ότι αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς και η δημοτικότητα των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social networking). Οι Έλληνες επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην τεχνολογία και στο «κατέβασμα» torrent, κυρίως για αρχεία ήχου και εικόνας.

Αρκετά δημοφιλή στους Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου πέραν του in.gr, είναι το Facebook, το ΥouΤube και το Ηi5. To «top 10» έχει ως εξής:

in.gr
YouTube
Facebook
Lyrics
Games
Video
Tube
Hi5
Yahoo
Google

Ακόμα, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία της Google, οι Έλληνες χρησιμοποιούν συχνά το Ίντερνετ για την αναζήτηση τουριστικών πληροφοριών και ξενοδοχείων, καθώς και για την ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν την κυβέρνηση και τις δημόσιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας και την καθημερινότητά τους (μεγάλη επισκεψιμότητα είχαν το 2008 sites όπως του ΑΣΕΠ, του Κτηματολογίου και του ΕΣΠΑ).

Όλα αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται στο ετήσιο «Ζeitgeist» (στα γερμανικά σημαίνει «πνεύμα των καιρών») της Google, το οποίο συντάσσεται βάσει των αναζητήσεων σε 35 χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Φέτος, για πρώτη φορά μετά το 2001 που ξεκίνησε η διάθεση του Google Ζeitgeist, η Google προχώρησε σε ανασκόπηση των δημοφιλέστερων αναζητήσεων ανάμεσα σε περισσότερες από 30 χώρες και δημοσίευσε όλα τα αποτελέσματα στο site του Google Ζeitgeist 2008.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του 2008, οι χρήστες του Ίντερνετ έστρεψαν φέτος το ενδιαφέρον τους και σε παγκόσμια γεγονότα, όπως ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Εuro 2008 και οι αμερικανικές εκλογές, ενώ σταθερή άνοδο παρουσιάζουν τα διεθνή sites κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση: www. google. com/zeitgeist.

tanea

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP