Porno και ωμή βία προτιμούν οι νέοι

>> 22/2/09

Πρόσβαση σε πορνογραφικές σελίδες (ποσοστό 15%) και σε ιστοσελίδες με εξαιρετικά βίαιο περιεχόμενο (ποσοστό 9%) αποτελούν βασικές δραστηριότητες των νέων σήμερα στα Ιντερνετ καφέ, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις συνήθειες των νέων.

Τ’ αποκαλυπτικά αποτελέσματα της έρευνας παραθέτει η επίτροπος αρμόδια για θέματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των ΜΜΕ Vivian Reding, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Αγγελάκα, με την οποία εκφράζει τις ανησυχίες του αναφορικά με την προστασία των ανηλίκων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, καθώς και την ελεύθερη πρόσβαση των παιδιών στο Ιντερνετ καφέ.

Η κ. Reding υπογραμμίζει ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του Έλληνα ευρωβουλευτή, ωστόσο στην προσπάθειά της να προσφέρει διαβεβαιώσεις σχετικά με την προστασία των νέων στο Διαδίκτυο και στα Ιντερνετ καφέ, ανέφερε μόνο το εθελοντικό πρόγραμμα αυτορύθμισης PEGI (Pan European Games Information). Πρόγραμμα το οποίο έχει υιοθετήσει η Κομισιόν για την προστασία των ανηλίκων αναφορικά με τα ηλεκτρονικά επιγραμμικά παιχνίδια.

Παράλληλα η κ. Reding επισήμανε τη σημασία λήψης μέτρων για την προώθηση της εκπαίδευσης των παιδιών στα Μέσα επικοινωνίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η βελτιωμένη εξοικείωση με τα Μέσα επικοινωνίας θα μπορούσε λ.χ. να καθοδηγήσει τα παιδιά να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σε ξένους στο Διαδίκτυο».
Όσον αφορά, τέλος, το θέμα του περιορισμού της πρόσβασης των ανηλίκων στα Ιντερνετ καφέ, η Επιτροπή διαβεβαιώνει ότι «συνεκτιμώντας τις διαθέσιμες πληροφορίες και τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη, δεν σκοπεύει επί του παρόντος να συστήσει στα κράτη μέλη τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

apogevmatini.gr

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP