Πρωτεία για το iPhone στην αγορά των ΗΠΑ

>> 12/11/08

Το κινητό τηλέφωνο iPhone της Apple βρίσκεται στην κορυφή προτίμησης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών NPD.

Η νέα έκθεση αναφέρει ότι το iPhone έχει αντικαταστήσει το BlackBerry στη δεύτερη θέση των συσκευών με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με τη Nokia να διατηρεί την πρώτη θέση.

Οι πωλήσεις του iPhone 3G στις ΗΠΑτο τρίτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε για πρώτη φόρα τη σειρά RAZR της Motorola, σύμφωνα με την NPD. «Η αντικατάσταση του RAZR από το iPhone 3G αντικατοπτρίζει τη στροφή από τη μόδα στην λειτουργικότητα» εξήγησε ο διευθυντής ανάλυσης της NPD, Ρος Ρούμπιν. «Τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες συσκευές είχαν ειδικές λειτουργίες για αποστολή μηνυμάτων και προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας στο Ίντερνετ».

Η σειρά iPhone είδε τρομακτική αύξηση των πωλήσεων από τη στιγμή διάθεσης του μοντέλου 3G που έδωσε τη δυνατότητα σύνδεσης του τηλεφώνου στο Ίντερνετ σε υψηλές ταχύτητες σε πολύ ελκυστικές μάλιστα τιμές.

Οι πωλήσεις του iPhone σε παγκόσμιο επίπεδο πενταπλασιάστηκαν την περίοδο Σεπτεμβρίου 2007 - Σεπτεμβρίου 2008, κατέχοντας μερίδιο 17,3% μερίδιο αγοράς με τη Nokia σταθερά πρώτη με ποσοστό 38,9% σύμφωνα με την εταιρεία Canalysis. Το BlackBerry βρίσκεται στην τρίτη θέση με 15,2%.

Μία ακόμη σημαντική είδηση που αναμένεται να δώσει στο iPhone ακόμη περισσότερη ώθηση σε σχέση με το BlackBerry προέρχεται από πρόσφατη έρευνα που αναφέρει ότι το κινητό της Apple είναι πολύ πιο ανθεκτικό στον πρώτο χρόνο χρήσης σε σχέση με το αντίπαλο δέος της RIM. Επίσης, οι συσκευές iPhone παρουσιάζουν σφάλμα σε ποσοστό 5,6%, σε σχέση με τα BlackBerry στα οποία το ποσοστό σφάλματος φτάνει το 11,9%.

kathimerini

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP