Kατά 72% υποχώρησαν τα κέρδη της Sony

>> 11/11/08

Kατά 72% υποχώρησαν τα κέρδη της Sony Corp. κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του δημοσιονομικού έτους, καθώς το ενισχυμένο γιεν επέφερε πλήγμα στις πωλήσεις του Playstation 3 και των τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 20,8 δισ. γιεν (214 εκατομμύρια δολάρια) κατά την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου, έναντι των 73,7 δισ. γιεν της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις της Sony υποχώρησαν κατά 0,5%, αγγίζοντας τα 2,072 τρισ. γιεν. Το 80% περίπου των πωλήσεων δεν πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι αρκετά ευάλωτη στις αλλαγές των ισοτιμιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της Sony, Νομπουγούκι Ονέντα, προειδοποίησε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται να εμφανιστούν αρκετά εξασθενημένα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά η εταιρεία θα συνεχίσει να είναι πολύ προσεκτική στους εξωτερικούς κινδύνους.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, η Sony αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη της, επικαλούμενη την εξασθενημένη ζήτηση και την ενίσχυση του γιεν έναντι της δέσμης νομισμάτων. Για το επόμενο δημοσιονομικό τρίμηνο, η εταιρεία εκτιμά, ότι τα κέρδη της δεν θα ξεπεράσουν τα 150 δισ. γιεν.

naftemporiki

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP