Στα δικαστήρια η “διαφορά” ΟΠΑΠ - Stanleybet

>> 16/11/08

Μετά το υποκατάστημα της Stanleybet στην Αθήνα και εκείνο της Θεσσαλονίκης είχε την ίδια τύχη. Σημειώνεται επίσης ότι αφέθηκε ελεύθερος ο υπεύθυνος του καταστήματος στην Αθήνα και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Με τις δικαστικές πηγές να εκτιμούν ότι η κατάληξη της υπόθεσης μεταξύ ΟΠΑΠ και Stanleybet μπορεί να τραβήξει σε χρόνο καθώς ανάλογες υποθέσεις τελεσιδικούν μετά από …χρόνια οι αναλυτές θεωρούν ότι η νευρικότητα θα συνεχιστεί για τη μετοχή.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των πρακτόρων “σφραγίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής το μικρό διαμέρισμα της περιοχής Κολωνακίου στην πρωτεύουσα, στο οποίο είχαν εγκαταστήσει κατάστημα «διαμεσολάβησης» στοιχημάτων από την Ελλάδα στη Μάλτα, με σκοπό να αποδείξουν πως -παρά τις αποφάσεις της ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης- αυτό δεν επρόκειτο να υποστεί καμιά τιμωρία.

…Στο παρελθόν, οι χώρες που δέχονταν την επίθεση της Stanleybet, έκλειναν τα πρακτορεία της με δίωξη για παράνομο στοιχηματισμό. Η Stanleybet προσέφευγε στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) κι εκεί (φυσικά) απολάμβανε ευνοϊκών αποφάσεων. Προσωπικά, όσο κι αν έψαξα, πουθενά δεν βρήκα (π.χ. για κάποιον Ευρωπαϊκό Επίτροπο που ευνοεί το σπάσιμο των εθνικών Μονοπωλίων στα τυχηρά παίγνια), να απαγορεύεται μετά τη θητεία του στην Ε.Ε. αυτός να προσλαμβάνεται ως μεγαλοστέλεχος στην εταιρία του ιντερνετικού στοιχηματισμού που ευνοήθηκε!”

Σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των πρακτόρων αναφέρει ότι

“Η Stanleybet ζήτησε την άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών να ιδρύσει και στην Ελλάδα τέτοια «πρακτορεία» (διαμεσολάβησης για την κατάθεση στοιχημάτων στη ...Μάλτα!). Αν έπαιρναν θετική απάντηση, θα άνοιγαν πρακτορεία εδώ για να πληρώνουν φόρους στη Μάλτα. Αν τους απαντούσαν αρνητικά, τότε θα προσέφευγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Το ΥΠ.ΟΙ.Ο. ούτε που τους απάντησε. Η Stanleybet προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όχι όμως για να υποχρεωθεί το ΥΠ.ΟΙ.Ο. να τους δώσει την άδεια (αυτά παπαγαλίζουν τα φιλικά τους έντυπα) αλλά να υποχρεωθεί το ΥΠ.ΟΙ.Ο. απλά να τους δώσει μια απάντηση (θετική ή αρνητική). Κι αν είναι αρνητική, τότε να προσφύγουν στο Δ.Ε.Κ.

Αυτή η υπόθεση διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια. Την πρώτη φορά το ΣτΕ ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης. Τώρα (στις 5 Δεκεμβρίου 2008) θα ξανασυνεδριάσει για το ίδιο θέμα η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και φέτος ή του χρόνου ή κι εγώ δεν ξέρω πότε, ίσως υποχρεωθεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας να δώσει απάντηση, στην Stanleybet. Και το 2010, το 2015 κλπ το ΥΠ.ΟΙ.Ο. ...ίσως αρνηθεί στην Stanleybet την άδεια εγκατάστασης”.

isotimia

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP