Κυκλοφορεί σύντομα η απάντηση της Sony-Ericsson στο iPhone

>> 13/11/08

Έπειτα από αναμονή αρκετών μηνών, η Sony-Ericsson διαθέτει στην αγορά ένα νέο smartphone που θα τεθεί αντιμέτωπο με το iPhone της Apple. Η νέα συσκευή έχει την κωδική ονομασία X1 και έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται σε online καταστήματα λιανικής, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sony-Ericsson δεν έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με παρόχους κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που έχει θετικές και αρνητικές προεκτάσεις. Ειδικότερα, η έλλειψη συνεργασιών σημαίνει ότι το X1 κυκλοφορεί ξεκλείδωτο για κάθε ενδιαφερόμενο. Από την άλλη πλευρά, η ελεύθερη κυκλοφορία συνεπάγεται και το αντίστοιχο κόστος, το οποίο συμπιέζεται λιγότερο ή περισσότερο όταν μια συσκευή διατίθεται μέσω τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Το νέο smartphone έχει οθόνη τριών ιντσών και πληκτρολόγιο slide-out. Είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες 3G, ενώ η κάμερα έχει ανάλυση 3,2 megapixels. Ως λειτουργικό σύστημα, η Sony-Ericsson έχει επιλέξει τα Windows Mobile 6.1, με ειδικά τροποποιημένο interface που έχει ομοιότητες με αυτό του iPhone.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά το X1 θα καταφέρει να ανακόψει την προέλαση του iPhone. Η συσκευή της Apple δείχνει ανίκητη προς το παρόν, καθώς εμφανίζει εντυπωσιακό ρυθμό πωλήσεων.

e-pcmag

  © Blogger template Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP